Smaker..

Ibland undrar jag vad det är som gör att olika människor kan tycka helt olika angårende smak på mat, dricka mm..
Alla är ju människor och byggda på samma sätt, men varför tycker min lillebror tillexempel om typ bläkfisk och alla annan konstig mat som jag aldrig skulle få för mig att äta.. Sitter det i huvudet eller har man så olika smak? För det kan ju inte bero på uppfostran och vad man får för mat hemma, eller lite kanske, men isf skulle ju inte jag och min bror kunna vara så olika kan man tycka..
Hmm, knepigt såntdär :P


Haha, jag är mer av en pizza tjej..  (dock ser väl inte den här ut att vara en av de godaste)
Men idag blir det en tur till dragongate med R och syskonen så får jag äta lite friterad kykling och ris medans dom är helnöjda och sitter och mumsar sina konstigheter.. :)


Kärnkraften

Oj vad dom där stora b yggnaderna med alla dess chefter och folk har påverkat hur jag lever mitt liv nu de senaste tre åren..
Först var det när jag gick i ettan på gymnasiet och hittade en brochyr om deras skola som jag typ då och direkt bestämde mig för att jag skulle flytta ut dit till skogen och gå mina sista två år på deras naturvetenskapsutbildning och även läsa lite energikurser som kärnkreftsteknik mm..

När jag sen hade gått dom där två åren på skolan, som förövrigt är jättebra www.forsmarksskola.se, så flyttade jag då till Östhammar, som är närmsta "samhälle" från verken.. Där bodde jag tillsammans med killen som jag då var tillsammans med och han jobbade såklart på kärnkraftverket i deras kontrollrum.. Så med hans kontakter fixada han så att jag gick en kurs, utbilda mig till strålskyddstekniker, nere i Oskarshamn (andra kärnkraftv.) där gick jag och sen jobbade lite en sväng oxå..
Nu har jag flyttat hem till föräldrarna i tierp igen men ska ner nu på söndag igen för att jobba under deras stora PULS projekt nere i oskarsh.

Det här att jag ska ner nu och vara borta från nära och kära här hemma i tierp påverkar mig mer än  vad jag från början trodde att det skulle göra.
Men jag tror att det nog ska bli bra tillslut och att det nog blir bättre än vad man tror.
jag kan dock ändå inte låta bli att tänka att om det är något som skiter sig med kärleken eller något annat som betyder mycket så är det mitt fel och p.g.a att jag har ett jobb som gör att jag kommer vara borta mycket nu en period, då både helger och veckodagar..

Men sen tänker jag lite också på alla tjejer som har killar som gör lumpen mm  och som är borta myyyycket längre än vad jag kommer åka iväg nu. Hmmm..


Haha, schöning..

Graviditet

När jag tänker på folk här omkring i tierp och ser vilka man gick i högstadiet sammtidigt som mig och sånt så känns det som att många av tjejerna har barn eller iaf är gravida..
Är med blandade känslor jag tänker på det. Visst jag vill absolut bli mamma en dag men nu? nej... det är jag inte redo för. Om 4-5år kanske jag tror kan vara lagom.

Men sen sitter jag och kollar runt bland olika bloggar och hittar detta http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article2233878.ece  om ett par som är 14 respektive 12år när dom får reda på att tjejen är gravid, herregud, undrar hur det där ska sluta.. På bilderna med pappan ser det ju ut som att han mer skulle ha varit storebror till bebisen.

När är det egentligen man ska skaffa barn?

Min åsikt är att man ska vänta tills man är 25 eller kanske strax innan, OM man har ett jobb, ett eget boende och såklart en perfekt pappa oxå ;P
Jag säger ju inte att det är fel att skaffa barn nu heller. Jag ser inte på något sätt ner på dom som redan nu har skaffat barn, däremot är jag absolut inte själv sätta mig i den situationen nu bara..


Att bli äldre..

Har idag funderat på det här med att man hela tiden blir äldre och det förväntas mer och mer av en.. Det är inte bara föräldrarna som förvänar sig annat utan jag själv och min omgivning också..

Men nu om inte så värst lång tid här så fyller jag 20.. Vad förvänatas av mig då?

Hm, får ta mig en funderare..
Slänger in en skön sommarbild här sålänge :)
Ge mig stränder och MASSOR av sol nu!!

Mini

Vad händer.. ?
Jag har alltid varit den som tkr att man inte ska köpa saker i "onödan" eller överhuvudtaget "slösa". Men nu dom senaste månaderna här så vet jag inte riktigt vad som har hänt.

För inte länge sen köpte jag min audi a4, sen nu köpte jag min lilla mini dator när den stora åkte in på service.
Tur att jag ska ner och jobba lite nu iaf :P
Nej men nu har jag faktist allt jag behöver av sånna saker iaf, tror ja :P


Ganska stilig ju :P


Bo?

Idag när jag vaknade och gick upp (för andra gången) så har den här känslan av att det känns mer och mer drygt att bo hemma..
Jag har länge nu tyckt att det varit helt okej, men jag börjar nu mer och mer störa mig på allt.. Eftersom att jag har ganska många syskon så könns det nästan som att jag är tillbaka i forsmarkslivet litegrann på ngt sätt, vist där var det festande och sånna saker men typ grejen att när man vaknar och går ner för att äta frukost så är det första man får göra att ställa sig och torka bordet för att då har mina syskon suttit där och ätit innan dom gick till skolan och inte alls tänkt på hur domlämnar köket..
Ja nu tkr säkert många att jag är gnällig och överdriver, men det ärr drygt när det är så ofta, det spelar lixom ingen roll hur många ggr man städar i ett rum eller så för det är ju alltid ngn annan som är där efter och inte tkr samma som jag..
Äh, visst jag kanske är gnällig då men efter att ha bott hemifrån och tagit hand om mig själv och att det har varit som man lämnat det hela tiden så stör man sig mkt på sånt (jag iaf).

Men är det jag som är gnällig...? Nej jag tror bara det är så att mina syskon här hemma, som alla är tonåringar snart, helt enkelt inte bryr sig om sånt och tkr det ärv lättast att bara lämna allt, sen vet dom ju oxå att Mamma tar hand om det tillslut när hon tkr att det får vara nog..

Ungjäklar helt enkelt!
Ge mig en egen lägenhet nu, tack... :pSömn.

Huwa, att vara vaken såhär tidigt som jag är nu när R sover här och då vill ha skjuts upp till sin samåkningskompis av mig på morgonen är inte riktigt klockt.. Nu är det väl snart en timme sen jag lämnade R men jag har fortfarande inte riktigt somnat om..

Haha, igårkväll fick jag ett samtal som gjorde mig mkt förvirrad, det var inte själva samtlaet som förrvirade mig utan det faktum att jag vaknar och tror att det är skittidigt på morgonen, frågar därför personen i andra änden "vad görn du uppe nu!?" och svaret jag då får är "varför sover du nu?". Jag kollar då på klockan och inser att den faktist inte är mer än 22.20. Haha, bra jobbat av mig att ha somnat och dessutom så tungt som jag verkligen hade gjort redan vid den tiden..Det är väl kanske därför som jag inte är så värst trött nu oxå :P

Jaja, nog snack om att sova, jag kanske ska ta och försöka blunda lite nu istället.
Sen ska jag lägga upp en bild här senare idag på min nya fina dator som jag köpte igår :)

Hejsvejs

Känslor..

Huwa, var länge sen, eller jag tror aldrig att jag har kännt mig så konstig som jag gör nu..
En liten mening som jag analyserar sönder och tror såklart det värsta.. Alltså tro inte att det har hänt ngt jättehemsk nu, för det har det inte..

Jobbet eller rättare sagt boendet där nere på okg har krånglat lite fram till idag, tur att det löste sig och att jag fick ett rum i byn tillslut ändå, annars hade jag blivit riktigt less och det hade blivit ännu jobbigare att åka ner då..

Nej nu får det vara slut på depp här!

Ska skriva lite med Ronja ett tag istället, hon säger alltid bra saker och man kan prata om vad som helst med henne utan att känna sig dum!
En riktigt bra tjej och en av dom få personer som jag litar på och verkligen kan kalla för vän. <3

Hejsvejs!

gärna..Vore ngt det den där ;P ;)

jag då..


Haha, Gamla bilder på mig då.. Haha

    
            

Nu får jag lägga upp det här innan datorn får för sig att stänga av sig och jag då blir jätte less på att jag suttit och laddat upp en massa gamla fula bilder på mig..
Men det är väl så när man är hemma såhär hela dagarna som mig nu och inte har speciellt mkt att göra medans alla andra jobbar eller går i skolan..
Haha, nu har ni ju några bilder att skratta åt ett tag iaf ;)Under... .pIdag kom jag äntligen iväg till Valbo, fick sällskap av mammsen oxå, trevligt :)

Köpte ett par jeans, kunde inte låta bli :P... Sen köpte jag underkläder, haha, som var anledningen till att jag åkte iväg :P

 

Men nu blir det sängen för mig, hejsvejs!

mindre...

Är så j*la less på att kläderna aldrig passar nu..
 
;(

Fin

High school musicalVar iväg ner till sthlm med Åsa, Loise, Adam, Mamma och Einar och såg high school musicalen :)
Den var skitbra (jag log från att den börja till slutet) men dom hade gjort om lite från filmen och översatt allt till svenska istället.
Om det skulle komma en skiva med låtarna från den så skule jag köpa direkt för vissa av låtarna var så man fick tårar av att dom var så fina!

nog för nu! hej.

RSS 2.0